majonnäs, lax, ägg, räkor, dill, körsbärstomater, gurka, sallad, röd och svart kaviarLös jästen i det ljumma vattnet, och tillsätt också olja, ägg och honung
Blanda yoghurt och majonnäs samt bred ett tunt lager med krämen över och runt hela tårtan. Förslag till garnering är rom i mitten, räkor i ringen runt, sedan ring av snurrade skivor lax och mot kanten halverade citronskivor samt på kanten dillkvistar
Tycker det är så otroligt svårt att fotografera en smörgåstårta, blir liksom inte bra. Jag älskar att använda hönökakor i smörgåstårta men går lika bra att byta ut till landgångsbröd
Blanda majonnäs, crème fraiche, pepparrot, citronsaft- och skal samt dill. Före servering, garnera tårtan med kallrökt lax, citron, dill och salladsblad
Skala och hacka äggen och hacka laxen. Blanda i ägg och lax och krydda med salt och peppar. Tryck fast salladsblad runt om tårtan och garnera med lax, räkor, rullade ostskivor, halverade tomater, dill och citronskivor
Ärtkräm med lax. Vi firade Tobias examen igår och jag hade gjort smörgåstårta till gästerna. Blanda 500 gram majonnäs (tycker Hellmanns är bäst), 4 dl creme fraiche, saft/skal från 1 citron, en burk röd caviar, hackad dill, en rödlök finhackad och salt. Hacka 400 gram kallrökt lax och blanda ihop allt och ställ i kylen. 500 gram majonnäs
En klassisk smörgåstårta med lax, ägg och dill. Lax och citron. Rör ihop 2 dl crème fraiche och 2 msk majonnäs tillsammans med lite pressad citron och finhackad 1/2 rödlök. Plocka isär 200 g kall laxfilé - antingen rester från tidigare middag eller varmrökt från fiskdisken. Blanda 2 dl crème fraiche och 2 msk majonnäs. Blanda 1 dl créme fraiche med 1 msk majonnäs, krydda med salt och nymalen svartpeppar