Ugnsbakad lax med västerbottenost. Vi har faktiskt aldrig ätit västerbottenost förut så det var en ny bekantskap för oss (vi brukar hålla oss till extralagrad prästost)
Vi gjorde ingen sås till vår fisk, det krämiga osttäcket gjorde att sås kändes lite överflödigt, däremot svängde vi samman en ärtröra och smaksatte den också med citron och det hela slutade så här
Häll såsen över fisken, och strö på osten. västerbottenost. Först ut blev Lax Loranga som jag sett på flera sidor på nätet och hos min bloggande vän, Smaskelismaskens
Sås. Skär tunna skivor av laxen. Lägg på riven ost på laxskivorna och rulla sedan ihop dem. Slå sedan över såsen på laxen och sätt in formen i ugnen i 225 grader i ca 25min 1 kg laxsida. 150 g västerbottenost
Dra av såsen från värmen och rör i osten tills den smälter. Jag gjorde kallrökt lax till jul som jag nu har en del kvar av i frysen, fick lite hemlagad hummerfond över efter nyår som det borde göras något med och som vanligt låg det lite västerbottenost och myste i kylskåpet
Med köttfärs, vegetarisk, med lax eller kyckling, tacolasagne, med vanliga lasagneplattor, med glutenfria lasagneplattor, med squash istället för pastaplattor, med bechamelsås eller keso, med eller utan ost, etc etc
Räk/lax mousse tårta. Romsås. Västerbottenost kuvertbröd. Varmrökt lax. Ädelostsås. Räk/lax moussetårta. Små söta räkcocktails i små genomskinliga plastglas och en mini plast gaffel i varje, som topping på cocktailen min hemmagjorda Rhode island-sås