När det är varmt ute älskar jag att äta lax med potatis och kall sås, det är så gott och kan varieras i oändlighet då laxen kan tillagas i ugn, stekas eller grillas
600 g laxfilé. 12 msk röd stenbitsrom. 1600 g laxfilé 1 dl vatten 3 msk hummerfond 1 dl crème fraîche 2. 5 dl mellangrädde 2 tsk fransk senap 1 st knippa dill 2 msk röd stenbitsrom cayennepepparSkär laxfilén i fyra bitar. 1Koka upp såsen och koka ihop ett par minuter. Lägg i laxbitarna och låt sjuda under lock i 7 minuter. 1Lägg en klick rom på varje laxbit och garnera med dill
Koka ihop såsen något. Rör ner dill och rom i såsen. 800 g benfri lax, torsk eller hälleflundra. 13 msk röd stenbitsrom. 1saltSkär laxen i mindre bitar
Här får ni receptet på en god sås som Nicke gjorde då vi grilla lax. Serveras till lax. 2 dl crème fraiche 1 hackad röd lök 1 burk röd stenbitsrom En knippe hackad dill1 msk pressad citron Salt & SvartpepparAllt blandas ihop, låt stå i kylskåp en stund. 1 burk röd stenbitsrom
rör ner dill och stenbitsrom/kaviar, smaka av med salt. Skär laxen i portionsbitar. Lägg i laxen och sjud i ca 10 minuter. 800 g laxfilé. 3 msk stenbitsrom ( vanlig kaviar går också )
Garnera med skalade räkor, stenbitsrom, dill och citron. Tärna laxen. Rör ihop ingredienserna till den kalla såsen och låt den stå i kylskåpet och gotta till sig
Idag blev det panerad lax med hemlagad romsås. Jag brukar aldrig panera laxbitar. Hemlagad romsås. Romsås är en av favoriterna till lax och fisk för min egen del
En enkel och snabb laxrätt som serveras med pressad potatis. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g). 1 burk stenbitsrom. Häll såsen över laxen och baka av mitt i ugnen cirka 20 minuter. 2 portionsbitar skinnfri laxfilé (ca 300 g). 1 burk stenbitsrom
Här kommer ett supergott recept på lax som serveras med potatis, hemma gjord romsås på mitt sätt. Lägg laxen i en form, ringla olja över och krydda sedan och häll flingsaltet sist