Ta upp laxen ur formen och rör ner hackad dill och rom i såsen. Såsen gör hela rätten. Koka samman vatten, fond, creme fraiche, grädde och senap någon minut i en kastrull
Vispa samman vatten, fond, crème fraiche, grädde och senap i en låg, vid kastrull. 600 g laxfilé. 12 tsk fransk senap. 11 st knippa dill. 1600 g laxfilé 1 dl vatten 3 msk hummerfond 1 dl crème fraîche 2. 5 dl mellangrädde 2 tsk fransk senap 1 st knippa dill 2 msk röd stenbitsrom cayennepepparSkär laxfilén i fyra bitar. 1Koka upp såsen och koka ihop ett par minuter. Lägg i laxbitarna och låt sjuda under lock i 7 minuter. 1Hacka dillen och rör ner tillsammans med rom. 1Lägg en klick rom på varje laxbit och garnera med dill
Jag hade på lite olivolja, salt, vitpeppar och färsk dill. färsk dill. Två tinade laxskivor åkte in i ugnen på 220 grader i ca 20 minuter. Den kalla såsen består av 2 dl crème fraiche, 1 tsk fransk senap, 2-3 msk färsk dill, saften från en halv citron, lite honung och salt. 1 tsk fransk senap. 2-3 msk färsk dill
Vi körde med en bit lax, men den funkar bra till andra rökta simmare också. rikligt med dill. Därför kommer det idag ytterligare ett såsrecept i kategorin smarrigt, denna såsen passar ypperligt till fisk och i detta fallet gärna en varmrökt sådan
Måste tipsa om en fantastiskt god kall sås som passar utmärkt till fisk, gärna lax. 2 dl cream fraische1 msk senap1 msk honungsalt & peppar. Klipp i ca 1/2 dl hackad gräslök (jag tog även i finhackad dill sista gången) i en skål, slå över blandningen & rör ihop. 0) Sist vi åt såsen så var det till lax som vi rökt på grillen. 1 msk senap