Sås. Servera fisken tillsammans med kokt potatis, inlagd gurka och den kalla såsen. 4 bitar portionslax a 125 gram. Rör ihop en lag av 1 dl vatten, 1 msk ättiksprit och 2 msk sötningsmedel samt hackad persilja, Pressa ut saften och slå lagen över gurkan och låt dra till sig. 4 bitar portionslax a 125 gram 1 liter vatten
Vill man kan man även använda örter som persilja, dill eller timjan som smaksättare. Jag har tidigare ätit laxen, pytten och såsen, men aldrig tillsammans
Om vi hade käkat fisk skulle jag ha serverat såsen till stekt lax eller stekt panerad vit fisk, men eftersom vi inte käkar fisk så serverade jag såsen till vegetariska ärtbiffar istället (recept kommer)
Krama ur vätskan och mixa med crème fraiche, basilika och persilja. Servera till potatisen och laxen. Lägg in laxen i folie och värm i ugn ca 30 minuter. 600 g lax. 5 dl persilja
Ta kastrullen från värmen och vispa ner äggula, vispad grädde, persilja och dill. Servera laxen med såsen, sparrismousse, gräddstuvad spenat och kokt färskpotatis
persilja, dill, basilika, timjan). Grön sås. persilja, dill, basilika, timjan). 500 g skinn- och benfri laxfilé. Skär laxfilén i kuber (ca3 cm sida) och lägg dem i en form med hög kant
Nu bjöd vi på ugnsstekt lax med hummersås. Ugnsstekt lax. Den här rätten blev över förväntan även om det till en början var svårt att få till såsen som vi ville ha den
Fräs hackad lök, vitlök och persilja i smör utan att får färg. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
Finhacka eller klipp persilja och dill, och fördela över laxen. ½ kruka persilja. Såsen är en riktig höjdare, och kan förstås också serveras till annan lax
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor och en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis