Blanda ihop yoghurt, majonnäs och chilisås väl. Dagen middag blev laxfilé som steks i ugnen på saltbädd, pressad potatis och en god kall romsås med räkor mmmmmmm så gott
Rör i majonnäs och senap, och smaka av med salt och peppar. Servera till potatisen och laxen. Lägg in laxen i folie och värm i ugn ca 30 minuter. 600 g lax. 1 dl majonnäs
Om du inte har Dijonnaise hemma kan du blanda vanlig dijonsenap med lite majonnäs. Gravlaxsåsen som jag trodde gömde sig någonstans i kylskåpet visade sig vara slut
Grön sås. 500 g skinn- och benfri laxfilé. Skär laxfilén i kuber (ca3 cm sida) och lägg dem i en form med hög kant. 1 dl majonnäs (gärna hemgjord). 1 dl majonnäs (gärna hemgjord)
Om man absolut vill ha mer sås, kan min smala romsås rekommenderas till. Annars blir rätten kanon god ändå, majonnäsen som smälter ihop med dillen över laxen -tok gott
Blanda samman creme fraiche, majonnäs och dill. Ett enkelt sätt att fredagsmysa är att ugnsbaka laxfiléer och servera dem tillsamans med en gudomligt god kall sås som man bara rör ihop medan laxen står i ugnen
Vi hade grillade kycklingdelar när vi åt såsen första gången, men sedan dess har vi haft den till både lax, räkor och grillat lamm och den har passat precis lika bra där
Såsen är en riktig höjdare, och kan förstås också serveras till annan lax. Ibland kan man köpa en hel, stor, vacuumförpackad laxsida till bra pris - i synnerhet till olika helger