Mosa ihop fetaosten med finhackad rödlök och kapris. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
Såsen är en gräslöksaioli som vi rörde till enligt recept nedan. Till laxen åt vi en potatissallad med fäskpotatis, tomater, kapris, cornichoner, gräslök och riven parmesan
Vi får väl helt enkelt trösta oss med att äta något riktigt gott som till exempel en laxtallrik med en klassisk remouladsås, så fenomenalt gott och riktig sommarmat för mig
Tillsätt kaprisen när löken mjuknat. Salta och peppra laxbitarna och låt dem sedan koka med i såsen. När laxen fått fin färg börjar den bli klar, tillsätt ärtor och hackad dill
Jag gör alltid extra sås och krutonger för annars finns det liksom inget kvar till själva måltiden. Det var supergott med grillad blomkål och friterade kaprisar
Servera i hamburgerbröd med sallad, lök och någon god sås. Hacka laxen fint med kniv. Forma lax burgarna på individuella utklippta smörpapper, gärna med hamburgepress om du har