Klipp den kallrökta laxen i små kvadrater och blanda i såsen strax innan servering. Fräs curryn i en stor klick smör och tillsätt sedan löken och äpplet
Pressa limen och häll saften i stekpannan tillsammans med kokosmjölk och fisksås. Skär bort eventuellt skinn på laxen och skär den i kuber, ca 2 x 2 cm. Lägg dem i såsen och koka på svag värme i ytterligare 5 minuter. 1 tsk Röd Currypasta. 5 msk Fisksås - Asiatisk. 500 g Laxfilé
Häll såsen i pannan och koka upp under omrörning. Skär laxen i 3x3 cm stora bitar. Tillsätt laxen i såsen och låt koka på svag värme 4-5 min. 400 g laxfilé. 4 dl Kelda® Thai red curry
Häll såsen i pannan och koka upp under omrörning. Skär laxen i 3x3 cm stora bitar. Tillsätt laxen och koka på svag värme 3-5 min. 400 g laxfilé. 4 dl Kelda® Thai red curry
Cocos- laxcurryIngredienser. Häll i resten av kokosmjölken , koka upp och lägg i laxen. Sist malda torkade kryddorSedan gör man såsen på tomat, kokosmjölk, eller kanske hackade nötter i vatten, för att till sist tillsätta kött, fisk eller grönsaker
Vänd på laxbitarna försiktigt och lägg ned räkorna i såsen mellan laxbitarna. Puttrandet ska vara ganska lågt och om såsen verkar torka upp kan man lägga till lite mer vitt vin
Man kan göra den med olika sorters kött eller varför inte lax, räkor eller helt vegetarisk. Bara en mycket liten portion blev kvar till lunchlådan (bevis - dålig bild utan sås ovan)
så blanda lite extra sås uppe på spisen. blanda i curry salt o peppar. 500 g Färsk lax, salta o citronpeppra den o låt dra i 15-20 min. Blanda 2 dl grädde med 2 dl cream frai med en riven fiskbuljongtärning, curry, salt o peppar. häll såsen över grönsakerna o in i ugnen i 10 min i 200 grader, ta ut o lägg i laxen. glass eller grädde 500 g Färsk lax, salta o citronpeppra den o låt dra i. 2 dl cream frai med en riven fiskbuljongtärning, curry, salt o peppar
Faktum är att jag gjorde en liten gryta bredvid där jag hällde över en del av currysåsen när den var klar och lade i en bit lax till sonen som (ännu) inte gillar räkor eller scampi