Lax sås balsamvinäger recept

Lax på spenatbädd med fetaost och citron-crème fraiche

Lax på spenatbädd med fetaost och citron-crème fraiche

Supergoda och de passade jättebra till laxen med sin citronsås och fetaost. Jag gjorde också en ljummen sallad på bönor och avocado med en dressing på olivolja, balsamvinäger, fransk senap och vitlök
Lax med karamelliserad lök

Lax med karamelliserad lök

Lägg laxen i en ugnssäker form, krydda (ta din favoritkrydda) laxen runt om, häll såsen över laxen. Kvällens middag, lax med karamelliserad lök smakar oväntat gott och receptet måste sparas här på Bevemyrs
Lax med balsamicosås och stekta päron

Lax med balsamicosås och stekta päron

Men denna dag blev det lax i ugn med urgoda stekta päron. Sås. Lägg laxen i en ugnssäker form. Häll det i formen och strö pumpakärnor på laxen
Lax med balsamicosås och päron

Lax med balsamicosås och päron

se I receptet står det att man ska blanda ingredienserna i den ugnsfasta formen, men jag gjorde lax och sås var för sig vilket fungerade helt utmärkt
Honungsglaserad lax med jordärtskockspure

Honungsglaserad lax med jordärtskockspure

Rör ihop honung, balsamvinäger och olja. 4 port bitar lax alt 600 gram Laxfile. 1 msk balsamvinäger. Vi serverade maten med såser från Texas Longhorn och en sallad på ruccola/sockerärter/rädisor med ringlad olivolja och flingsalt på 4 port. 4 port bitar lax alt 600 gram Laxfile. 1 msk balsamvinäger
Lax till frukost

Lax till frukost

Den andra laxrätten blev bräserad i en gräddsås med grönsaker.   Smörstekt paprika, morot och gurka, som fått smak av lite vit Balsamvinäger till
Lax i ugn med rotfrukter

Lax i ugn med rotfrukter

Blanda ingredienserna till såsen. Servera med sås. 600 g laxfilé. 2 msk balsamvinäger. Låt stå i kylskåp ca 30 min
Lax med balsamicosås och päron

Lax med balsamicosås och päron

Lägg laxen i en ugnssäker form. Häll det i formen och strö pumpakärnor på laxen. 500 g laxfilé. 1 msk balsamvinäger
Köttfärsfyllda Crepes med Mango Chutney sås

Köttfärsfyllda Crepes med Mango Chutney sås

Passar utmärkt till både kött, kyckling och lax. Under tiden som våra crepes var i ugnen skar jag några körsbärstomater som jag tillsammans med lite ruccola dränkte i balsamvinäger [balsamvinäger har blivit ett crave för mig]