Sill, färskpotatis & kallrökt lax är ju klassiker på midsommar, här i form av snittar. I förra numret fick ni recept på goda såser till grillat, nu är det dags att ta fram dem, för ni klipper väl ut & sparar alla recepten
- Ananas & Mango Chilisås. Denna sås såg jag på Ica och den var himla god till. Till laxburgarna. - 500 gr lax. 1) Skär laxen i mindre bitar. 3) Lägg alla ingredienser till laxburgarna i en bunke och mixa med stavmixer till en slät färs och låt den vila lite. 6) Återgå till laxen - forma biffar (ca 8 blev det) och vänd dem i ströbröd. 7) Stek laxburgarna ett par minuter på varje sida tills de fått fin färg. - 1 skiva burk-ananas (förutom hon som skulle ha 2 skivor)- 1 chokladkex (hon hade valt svampbob fyrkant-kexen) Ingredienser. 500 gr lax
Häll i woksåsen och lägg i laxen igen. Tag ut laxen och tag upp den från formen. kall sås. Skala och skär bort mittstocken på ananashalvan och skär den i tärningar
Sveriges Nationaldag - Inkokt lax med gurka och rädisor. Servera den svala fisken tillsammans med en kall dillsås och gärna lite gurka, rädisor och extra dillkvistar
Koka upp vatten, ananasjuice, teriyakisås, soja och farinsocker på medelstark värme. Sila såsen. 35 dl ananasjuice. 6 dl teriyakisås. 1 msk krossad ananas