Servera äggen med lax, citronsås och gärna rostat bröd. Låt ett ägg i taget sakta glida ner i vattnet. Knäck äggen i 4 koppar. Häll såsen i en kastrull, lägg i spenaten och koka upp under omrörning, låt sjuda 2–3 min. 4 st ägg. 3 dl Kelda® Mild citronsås. 200 g skivad kallrökt lax
Lägg ärterna i botten på det förgräddade pajskalet. Tärna laxen. Rör ihop ingredienserna till den kalla såsen och låt den stå i kylskåpet och gotta till sig
Sås. Kanske äer det sillen och inte den gravade laxen som blir över men har man tur så brukar det vara rea på gravad/rökt lax i mataffärerna precis kring stora firanden, så passa på att ladda kylen med nyttig fisk
Förbered mot slutet av laxens tillagningstid hollandaisesås och sparris. Gör såsen. In, marinera laxen, röja i köket, städa ur kylen, plocka ihop sopor, starta sous viden, hugga sparris, rensa i uterummet, glömma att ta fram äggen, plocka ärtskotten, inventera vinförrådet och blogga
Ett upphittat ägg, antagligen är det en svanunge som kravlat sig ut för att upptäcka världen. Tycker du om lax och den lite distinkta smaken av gorgonzola så kommer du att älska den här rätten