Skär bort skinnet på laxen och skär den i lagom bitar. Denna vecka fick jag pakchoy i ekolådan. Jag visste ingenting om pakchoy innan förutom att den var god att ha i woker
 Servera laxen med ris och grönsakerna. Sesamlax med broccoli och pakchoy 2 port 2 laxfiléer, ca 300 g 2 dl råris 1/2 broccolihuvud 1/2 pakchoy (eller en liten) Till fisken.  Skölj pakchoy bladen och skär dem i bitar, ångkoka dessa i 3-4 min tills de något mjuka. 2 laxfiléer. 1/2 pakchoy
Smörj en form och lägg grovt skuren pakchoy och zucchini i botten med laxen ovanpå. Olivolja, salt, 2 st pakchoy, zucchini i skivor i den mängd man vill ha, 800 g laxfilé (om man vill ha 200 g var), 1 msk honung, 1-2 tsk riven ingefära, 1/2 hackad röd chilifrukt, 1 lime saft o tunna skivor, 2 msk sesamfrön. 2 st pakchoy. 800 g laxfilé
Servera med ångkokt pakchoy, bok choy, broccoli, spenat, sockerärtor eller mangold. Servera laxen med teriyakisåsen, ris eller nudlar och något av ovanstående förslag
Dela pakchoy i mindre buketter. Lägg i pakchoy och koriander och stek ytterligare. Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix 600 gram fiskfilé(er) , (t ex svärdfisk, tonfisk, havskatt eller lax). 250 gram PakChoy (Pak soi, Bok Choy)
Placera laxen ovanpå. Skölj och dela pakchoyen. Lägg laxen i en ugnsform, stick in en stektermometer och baka laxen i mitten av ugnen tills innertemperatur är 55º. 600 g laxfilé i bit med skinn. 300 g pakchoy (Japansk/Kinesisk kål som påminner om mangold)
Pakchoy. Salta & peppra laxen och pendla med lite av teriyaki såsen. Stek gul lök, koka sparris en kort stund och woka allt tillsammans med pakchoy och sockerärtor