Söndagens middag hemma hos oss blev ugnsbakad lax, kryddad med citronpeppar, till det pressad potatis och en sås på lättcrème fraiche kryddad med dill och gröna ärtor
Blanda grädde, vin, fond, cayennepeppar och majsstärkelse i en kastrull och koka upp. 400 g lax utan skinn i bitar. 1,5 dl vitt vin. Tillsätt laxen och låt koka 2-3 minuter. 400 g lax utan skinn i bitar. 1,5 dl vitt vin
Förutom att ta resterna från gårdagens middag så föredrar jag att göra storkok som ger många matlådor, färdigt att plocka fram ur frysen när det behövs
Akvariet ska det bytas vatten på efter middagen. In, marinera laxen, röja i köket, städa ur kylen, plocka ihop sopor, starta sous viden, hugga sparris, rensa i uterummet, glömma att ta fram äggen, plocka ärtskotten, inventera vinförrådet och blogga
koka buljong, vatten o vin o håll det varmt. 4 laxfileer. 2 dl vitt vin. Salta o peppra laxen , släng över lite riven parmesan o lite av timjan o ställ in i 15 min. 4 laxfileer. 2 dl vitt vin
Stek laxen på hög värme i en grillpanna utan fett. Receptet räcker för två personer – eller middag + en ”ta med på jobbet låda” för 1 person. 2 bitar laxfile á 125 gram (tinad). Servera gärna med ett torrt, fruktigt vitt vin ex v Brochet, Sauvignon Blanc 2 bitar laxfile á 125 gram (tinad)
Bra, för då har ni något att se fram mot idag då när vi bjuder er på en fiskmiddag som passar riktigt fint till fredagsmyset eller till helgens matbord
Tillsätt fänkålsfrön, hummerfond, vitt vin, saffran och grädde. Kvällens middag som jag suktat efter i flera dagar blev fisksoppa med fänkål, saffran och musslor