Kvällens middag som jag suktat efter i flera dagar blev fisksoppa med fänkål, saffran och musslor. Tillsätt fänkålsfrön, hummerfond, vitt vin, saffran och grädde
Det blir många goda middagar. Idag köpte jag en hel laxsida. Värm vinäger, pressad vitlök och saffran. Den tjocka del som är kvar kan man helsteka i ugnen om man är många till middag eller skära i portionsbitar och frysa
Kommer dock stinka vitlök efter middagen, men det bjuder jag på. Lägg i laxen skuren i tärningar. Tillsätt saffran, vitt vin, riven vitlök, tomatpuré, krossade tomater, timjan, paprikapulver, lagerblad, cayennepeppar, hummerfond, fiskbuljongtärningar och vatten
-) Gårdagens middag var lättlagad då det serverades saffransgravadlax (recept nedan), olika sillar från Klädesholmens sill (absolut godast tycker jag), potatis, ägg och senapssås
så då fick det blir lite värmande soppa till middag. jo en fisksoppa med saffran i. Fisksoppa med saffran 2 pers. 2 msk hummerfond, 2 dl vatten, 1 dl creme fraiche, 0,5 gr saffran, salt och peppar. Ha sedan i 2 portionsbitar torsk och 1 portionsbit lax, och låt småkoka tills fisken är klar. 0,5 gr saffran
Kvällens middag blev lax, yeyy. Ugnsbakad lax med ugnsrostade grönsaker och lök samt kokt ris och så tadaaaa – raita med vitlökskross, persilja, grekisk yoghurt, tomat (såklart