) och ikväll använde vi en rejäl bit till middagen. Lax med västerbottensost och smashed potatos. Rörde ihop allt, la en tredjedel i botten av en stor gratängform, på med 400 gram laxfile och hällde resten av röran över, avslutade med ost på toppen. Lägg dem på en plåt med bakpapper och tryck till dem med en sked, sen på med riven västerbottensost och rosmarin, in i ugnen på 225 grader tills osten fått färg
Ja, och så måste det ju så klart bli middag också idag. Det fick följa med inte mindre än två plantor basilika (min favorit), lite rosmarin och dessutom en ny bekantskap för mig
Den här enkla men goda rätten måste ni bara prova till middag i sommar. Den varma chevreosten med lite lätt rosmarinton bröt bra mot den syrliga tomat och persikosalsan
)Än så länge har det inte blivit något kött eller kyckling till, vi åt på Rost häromdagen och då blev det en skiva kallrökt lax till, men annars har det bara varit grönsaker, som protein har vi tagit växtbaserade val
Använder du havregrädde i stället för vanlig grädde får du en fräsch nyttigare middag. Rökt lax är alltid bra att ha hemma, håller ett tag och kan användas till mycket
Att grava köttet är samma sak är inte riktigt som att grava t ex lax. Så jag köpte mig en härlig bit hjortinnanlår till helgens middag i Kött&Viltspecialisten in Malmö
Det blev första middagen ute på vår balkong i sommarvärne, men maten tillagades i ugnen. Baconlindad lax på spett, Krispigt ugnsrostad potatis med rosmarin och vitlök, sallad, feta, aioli och Baby Ray’s BBQ Honey