-) Den här gången gjorde jag lax i ugnen med klyftpotatis och tzatziki, dagen efter när klyftpotatisen var slut men inte laxen så gjorde jag ett broccolimos som tillbehör istället, mycket gott båda två
Lägg laxen i en långpanna med bakplåtspapper. LAXEN. Servera medtillbehören. Gnid in den med honung. Blanda salt och socker och gnid in laxen runtom med blandningen
Vi åt rätten med vissa modifikationer - lax istället för röding, lite annat i salladen, potatis som ett tillbehör osv, gott även det men jag ger er originalreceptet
Tillbehör. Servera laxen tillsammans med kokt potatis, citrongräddsås och sallad. Ta ut och tina laxen. Smaka av med lite salt och peppar och riv i citronskal och smaka av med citronsaft
Tillbehör. Ett enkelt sätt att fredagsmysa är att ugnsbaka laxfiléer och servera dem tillsamans med en gudomligt god kall sås som man bara rör ihop medanlaxen står i ugnen
Denna laxrätt har nog blivit ett av de mest uppskattade inläggen på hela bloggen. Om du vill ha potatis till så ska du börja med den, för då kanske den hinner bli färdig samtidigt som fisken
Tillbehör. Krydda laxenmed salt och nymalen peppar. Hetta upp smör i en stor stekpanna och stek laxen på bägge sidor, stektiden beror på tjockleken på filén
Servera lax och sås med t ex quinoa, ångkokta grönsaker och spenat, eller de tillbehör du föredrar. Som tillbehör rörde jag och Lova ihop en kall sås på crème fraiche, fetaost gjord på både get- och fårmjölk, citron och honung