Laxmedägg/räksås. Stek laxfilen,koka broccolin och vitlöken. 1 laxfilé. Häll av vattnet på broccolin och mixa ihop med salt och 0,5 dl grädde. 1 laxfilé
Nu är det bara att lägga upp purén på varma tallrikar, ta upp laxenmed en hålslev, hälla över rikligt med sås och garnera med lite färska räkor, squach, citron och dill
Lax och räksåsmed pasta. Första gången som jag gjorde denna därför är det lite svårt med måtten, men jag skar tre små laxfileer i kuber, skalade en och en halv näve räkor och skar en bit purjo
Idag blev det med en räksås till som är så otroligt god att man skulle kunna sitta och sleva i sig den med sked Den fick ett gott betyg här hemma, så den kommer absolut göra massa gånger framöver
Sila såsen och servera till laxbiffarna. Jag minns med fasa de svampiga fiskbullarna på burk, som jag fick som barn av en Faster som skulle vara barnvakt
Laxmoussen stjälps upp på ett fat och garneras med räkor, citron och tomatklyftor och dillkvistar. Laxen mals två gånger i en köttkvarn eller till en fin smet i en matberedare