Skär ett snitt i varje laxfilé, mosa ihop gorgonzolaost och crème fraiche med lite timjan. Ungefär samma som laxmed fetaost eller laxmed getost, bara en annan ost och något annat att servera fisken med
Pensla laxbitarnamed smält smör och salta lätt. Dela laxfilén i fyra lika stora bitar. Lägg varje bit med skinnsidan ner och gör ett snitt tvärs över så att det bildas en ficka mitt i varje bit
Pensla laxbitarnamed smält smör och salta lätt. Dela laxfilén i fyra lika stora bitar. Lägg varje bit med skinnsidan ner och gör ett snitt tvärs över så att det bildas en ficka mitt i varje bit
Pensla laxbitarnamed smält smör och salta lätt. Dela laxfilén i fyra lika stora bitar. Lägg varje bit med skinnsidan ner och gör ett snitt tvärs över så att det bildas en ficka mitt i varje bit
Pensla laxbitarnamed smält smör och salta lätt. Dela laxfilén i fyra lika stora bitar. Lägg varje bit med skinnsidan ner och gör ett snitt tvärs över så att det bildas en ficka mitt i varje bit
Servera salsan varm till laxenmed kokt ris eller potatis och sallad. Skär bort skinnet från laxen. Lägg fisken i en smord ugnssäker form och fyll fickorna medgorgonzola
Försök att peta in lite gorgonzola i snittet och lägg lite ovanpå. Recept kommer från Dr Dalquist's och Ariams LCHF kokbokGorgonzolabakadelaxmed vitvinssåsRecept för 4 personer4 bitar lax100ggorgonzolaSås1 dl matlagningsvin1 fiskbuljongstärning2 dl creme fraiche1 dl hackad dill (jag körde med fryst)1 stor klick smörSätt ugnen på 200CSkär ett snitt i laxen men inte så det går rakt igenom. 4 bitar lax
Ställ formen medlaxen på ett galler i mitten av ugnen och baka laxen tills den är klar. Lägg laxbitarna i en smord ugnssäker form eller långpanna och fördela ostblandningen i "fickan" på varje laxbit