Vi brukar göra ett recept som kommer från kokboken Kärlek, oliveroch timjan och det är soppa som heter Fransk-svensk fisksoppa som är fantastiskt god och omtyckt av såväl stora som små
3–4 dl grovt salt till att täcka formens botten 600 g lax i portionsbitar 3–4 dl matvete 12 körsbärstomater 1 liten fänkål 1 äpple 12 oliver 1 påse färsk babyspenat, 70 g Citronyoghurt. 600 g lax i portionsbitar. 1 liten fänkål. 12 oliver
Garnera laxenmed paprikapulver och färska örter, servera med olivröra och fetakräm. Fetakräm Mosa fetaosten fint med en gaffel och blanda den med ricottan
Det blir varmrökt lax som serveras tillsammans med en massa såser och ett gott bröd. Vi planerar meny till Emmas student och det ser ut som om det kommer att gå helt i laxens tecken
Laxen fick först marinera en stund i citronolja, dill, lök och vitlök innan vi hackade den fint och blandade med bland annat räkor, philadelphiaost, citron ochfänkål
Grillad sparris med kallrökt laxoch parmesandipp. Blanda citronsaft med olivolja, vänd ner ”nudlarna”, rädisorna ochfänkålsskivorna, krydda med salt och peppar
Någon fisk, frysta lax- och torskfiléer tycker jag fungerar mycket bra. Skala räkor och tina och dela fisken i mindre bitar (salta och peppra fisken)När potatisen nästan är klar börjar du steka grönsakerna med chili, timjan, salt och peppar
Passa på att blanda laxmed någon annan fisk på spettet om ni börjar bli lite trötta på lax eller vill ha lite variation, och lägg gärna med någon annan grönsak i ugnen tillsammans med spetten som då enkelt blir ungsbakad