Lax med dillmajonnäs recept

Inkokt lax med dillmajonnäs

Inkokt lax med dillmajonnäs

När vi var på Grand Hotel och åt julbord hade de en sådan god inkokt lax. Syrligt med härlig sälta. Smidigast blir det att göra kuber av lax men man kan även ha hela laxfiléportioner eller tom en hel laxssida
Kall inkokt lax med dillmajonnäs

Kall inkokt lax med dillmajonnäs

Servera fisken varm eller kall meddillmajonnäs, pressgurka och potatis. Koka upp vattnet med de övriga ingredienserna och låt lagen koka 5-10 minuter så att den får smak. Häll lagen över fiskbitarna, sjud därefter under lock i 6-10 minuter, beroende på laxbitarnas storlek. 1 kg kg Norsk Laxfilé, utan skinn och ben Norsk Laxfilé, utan skinn och ben. Ingredienser Antal portioner - + 1 kg kg Norsk Laxfilé, utan skinn och ben Norsk Laxfilé, utan skinn och ben 1 l l vatten vatten 2 msk msk vinäger vinäger 5 st st peppar, hel vit peppar, hel vit 1 st st lök, gul lök, gul 1 st st morot morot 3 kvist kvist dill dill 3 msk msk salt salt 2 st st kryddpeppar, hel kryddpeppar, hel
Inkokt lax

Inkokt lax

4 500 g färsk lax utan skinn Inkokningslag 1 gul lök 1 citron 6 dl vatten 2 dl vitvinsvinäger 20 vitpepparkorn 1 kruka dill 1 lagerblad 1 msk salt Till servering potatis inlagd gurka dillmajonnäs Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Inkokt lax

Inkokt lax

Servera fisken med nykokt färskpotatis, kokta grönsaker, presssgurka och egengjord dillmajonnäs. Kör ihop med mixerstav några sekunder
Dillmajonnäs

Dillmajonnäs

Smaka av med citron. Blanda majonnäs och dill. 1 dl majonnäs. ½. dl hackad färsk dill. 1-2 tsk färskpressad citron
Inkokt lax

Inkokt lax

Torka av laxen och lägg den i en form med hög kant. Smaka av med salt och eventuellt citronsaft för extra syra
Inkokt lax

Inkokt lax

Servera med pressgurka (som jag tidigare har bloggat om, hittas här), kokt potatis och dillmajonnäs. Det finns egentligen två skolor med inkokt lax