En riktigt smarrig och lättlagad laxrättmed både bacon, ost och basilika som passar precis lika fint till vardags som till festligare tillfällen vill vi gärna tipsa er om idag
Lägg den färdig stekta baconen på laxen, toppa med grönsaksblandningen och strö riven ost över. Lägg laxen i en smord form och krydda lite lätt med flingsalt och citronpeppar
Stek kantareller, en liten gul hackad lök och ett paket bacon i bitar. Lägg 4 laxfiléer i en ugnssäker form med skinnsidan ned och salta. Bred röran på laxfiléerna och stek dom klara i mitten av ugnen, 225 grader ca 15-20 minuter
Dagens lunch fick bli smörstekt laxfilémed grönsaker, bacon och mos. Förra veckan fick jag ett paket ifrån Kitchen Time med en spiromat grönsaksvarv och jag testade den direkt för jag var så nyfiken hur den funkade
Toppa laxenmed tomathack och baconbitar. På tallriken fick den färdiga laxen sällskap av en kall yoghurtsås med dill, persilja och vitlök, och en matigare sallad med blandade grönsaker, rotfrukter, bönor och matvete