Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Skär laxen i portionsbitar. Bryn smör i kastrull, rör ner soja, vatten, sambal oelek, skal & saft av lime, ingefära och socker
Blanda sesamolja, rapsolja, soja, socker, pressad vitlök, hackad chili och limesaft. Servera med kokta nudlar eller ris blandat med sockerärter och persilja samt limeklyftor
4 Salsa 1 mango 2 avokado 1/2 rödlök 1/2 gurka 1 lime salt och peppar 1 msk olivolja Ris och sallad 4 port ris eller annat gryn 1/2 isbergssallad Lax ca 600 g laxfilé 1 msk riven färsk ingefära 1 msk honung 1 msk soja 1 msk vatten 1 tsk olja Lägg till i inköpslistan
Blanda gurktärningar med pressad lime och sesamfrön. Servera laxen tillsammans med gurkan och ris. Sojabakadlax är ett säkert kort, som går snabbt att laga, och är dessutom så busenkelt att göra att jag nästan knappt vågar kalla det "recept"
Blanda ihop ingredienserna till såsen, smaka av om du behöver mer soja, lime/citron eller sesamolja. När den mjuknat häller du på soja och slutligen sesamolja
Jag marinerade laxen i saffran, bland annat, därav den väldigt intensiva orangea färgen, men ni kan även köra på en mer "standard" asiatisk marinad med ingefära, lime, soja och sesamolja