Salta laxfilén ordentligt på båda sidor och lägg den i en ugnsform. Kokos & koriander salsa. Skär av koriandern i en bukett, rulla i hop till en boll och strimla så får du en bra storlek
1 msk solrosolja 5 msk röd currypasta 2 klyfta vitlök, riven 1 cm färsk ingefära, skalad och finriven 800 ml kokosmjölk 2-3 limefrukter, skuren för att pressas över 4 laxfiléer, med skinn 4 pak choi, skuren i fjärdedelar (baby pak choi) 150 g jätteräka, råa 0,5 kruka färsk koriander, grovhackad basmatiris sötmandel
Tillsätt då koriander och laxbitarna. Att fotografera snabbt under köksfläkten är ingen hit, så jag beklagar de gulaktiga bilderna…och dessutom kan jag aldrig hitta färsk koriander i butiken, när jag skulle behöva det
Strö över koriander, kokos och salt. Hacka mangon och blanda den med koriandern. Skär laxen i portionsbitar och fördela dem på 4 folieark. 600 g laxfilé. 4 msk hackad koriander. 2 msk kokosflingor. 2 msk hackad koriander
Blanda i kokosmjölk, mjölk, fiskbuljong, limeblad. Lägg dem i kokossåsen och koka i 5 minuter. Skär laxen i kuber ca 2x2 cm och plattfisken i 3x3 cm bitar. 250 gram lax. 1 burk kokosmjölk. 8 blad thaibasilika eller någon dl grovhackad färsk koriander (valfritt)
Blanda i fisksås, limesaft, koriander och thaibasilika. Skär laxen i tärningar. Koka upp kokosmjölk, vatten, buljong, currypasta, limeblad, chili, galangal och citrongräs i en gryta
Öppna paketen vid servering och toppa med färsk koriander. Lägg en laxfilé på varje folieark och häll över kokossåsen, salta och peppra och stäng paketen
Musslor, kycklinggryta, kikärtssoppa, lax och smoothie är bara några av alla de solgula varianterna som vi satt i oss den senaste tiden, och som om dom inte räckte så dyker här upp ytterligare en idag