Så ni kokar samman riset med vatten, kokosmjölk och kokosflingor. Laxfiléerna får en kryddblanding av paprika, vitlökspulver, cayenne, timjan, salt och peppar runt sig och ugnsbakas sedan på bakplåtspapper tills de är klara
Dela, kärna ur och dela paprikan i lagom bitar och lägg ner i kokosmjölksåsen. Under tiden dom kokar så häller du kokosmjölken i en gryta, stor nog att du sen kan ha i nudlarna och kycklingen om du valt det
Skär laxen (tinad) och krydda med salt och peppar. 2 portioner 2-3 laxfiléer á 150 g (jag använder fryst)1 röd/gul/orange paprika 10 cm purjolök 1 burk kokosmjölk röd currypasta salt och vitpepparcitronsockerStrimla paprika och purjolök och stek mjuka i olja. Slå på kokosmjölk och currypasta (jag använder några teskedar) och låt putta i 10-15 minuter. Lägg ner laxen och låt småkoka i 5-10 min. 2-3 laxfiléer. 1 burk kokosmjölk
Paprika. När allt annat börjar bli klart så lägg bara i laxen i kokosmjölken. Laxen. Rör ner kokosmjölken och saffranet i en panna, koka upp sakta och rör ner den hackade chilin samt såsen
Den varma salladen fick sedan dela tallrik med en bit lax som vi lagat till i ugnen, dom indiska smakerna passar kanoners bra till den lite fetare laxen, och på en tallrik hamnade även ris som fått härligt gul färg av gurkmeja
Denna rätt kombinerar vi med en rejäl chorizogryta som är enkel att dubbla och en kanongod wok med lax, paprika, broccoli och bambuskott som får smak av lite chili och citrongräs i kokosmjölksås