Lax kokosmjölk marulk recept

Asiatisk fiskgryta

Asiatisk fiskgryta

Jag körde rakt igenom på lax istället och så här gjorde jag. Tillsätt kokosmjölk, fond, vattnet och limesaft
Fisksoppa i melonskål

Fisksoppa i melonskål

Tillsätt buljongen och kokosmjölken, smaka av med currypaste och ev ytterligare vin. 600 g fast fisk (t ex 300 g lax och 300 g marulk eller kolja). 1 burk kokosmjölk ( 4 dl)
Fisksoppa i melonskål

Fisksoppa i melonskål

Tillsätt buljongen och kokosmjölken, smaka av med currypaste och ev ytterligare vin. 600 g fast fisk (t ex 300 g lax och 300 g marulk eller kolja)500 g musslor med skal2 cantaloupemeloner à ca 600 g (galiameloner går smakmässigt också bra , men då blir soppan blekvit till färgen)2 fiskbuljongtärningar3 dl vatten1 lime1 - 2 msk rödvinsvinäger1 - 2 dl vitt vin1 citrongräs½ - 1 röd chili utan kärnor2 vitlöksklyftor1 bit färsk ingefära1 - 2 msk rapsolja1 burk kokosmjölk ( 4 dl)1 tsk currypaste200 - 250 g haricots verts , sockerärtor eller thailändsk sparrissalt½ kruka hackad färsk korianderev basilikablad till garneringJag la även till lite fisksås och limeblad1. 300 g lax. 300 g marulk

Fisksoppa med kokos och koriander

Tillsätt fisk, skaldjur och kokosmjölk, sjud ytterligare 5 minuter. 600 g fisk, t ex marulk, torsk eller lax. 4 dl kokosmjölk