Ingefära, kokosmjölk och lime passar utmärkt ihop. Bred över fisken och slå över kokosmjölken. Blanda samman, salt, ingefära, farinsocker, lime och pressad vitlök
Häll på kokosmjölken, låt stå och puttra och rör om då och då. Använder du färdigköpt currypaste är det speciellt bra att komplettera med ingefära, vitlök, schalottenlök, citrongräs, limeblad och koriander eftersom den ofta har en plattare smakpalett med mer hetta och sälta än aromatiska noter
Jag blandade den krämiga, tjocka varianten på kokosmjölk med fisksås (för sältan och den goda smaken, men kan uteslutas för känsliga), honung och limesaft
Den varma salladen fick sedan dela tallrik med en bit lax som vi lagat till i ugnen, dom indiska smakerna passar kanoners bra till den lite fetare laxen, och på en tallrik hamnade även ris som fått härligt gul färg av gurkmeja
Häll i resten av kokosmjölken , koka upp och lägg i laxen. Cocos- laxcurryIngredienser. Sist malda torkade kryddorSedan gör man såsen på tomat, kokosmjölk, eller kanske hackade nötter i vatten, för att till sist tillsätta kött, fisk eller grönsaker
Häll på kokosmjölk och vatten. Tillsätt citrongräs och korianderstjälkar till grytan tillsammans med ingefära, chili, rivet limezest, fisksås och socker
Musslor, kycklinggryta, kikärtssoppa, lax och smoothie är bara några av alla de solgula varianterna som vi satt i oss den senaste tiden, och som om dom inte räckte så dyker här upp ytterligare en idag