Smaka av med salt och peppar och dekorera med några kvistar dill och purjolök över grytan. 3-4 bitar laxfile, skurna i grova tärningar. 11 påse Abba Middagsklart, Citrongräs & kokosmjölk. 11 knippe dill. 13-4 bitar laxfile, skurna i grova tärningar 1 påse Abba Middagsklart, Citrongräs & kokosmjölk 1 burk Abba fiskbullar i buljong 2 dl grädde 1 knippe dill Purjolök salt o pepparHäll upp den färdiga såsen från Abba i en kastrull och tillsätt grädde. Häll i den tärnade laxen och låt sjuda i 5-7 minuter, häll av spadet från fiskbullarna och lägg dem i grytan mot slutet av tiden
Börja med att hacka fänkål, purjo och vitlök och fräs i lite olivolja, skär laxen i kuber och stek med resten, häll i grädden och kokosmjölken samt saffran och sambal, låt puttra ihop och krydda med dill, basilika och om ni har hummerfond
Strö på dill och oregano. 400 g fisk i tärningar, t ex lax eller sej. 4 dl kokosmjölk. 2 msk hackad dill. Häll i kokosmjölken och majonnäsen, koka upp under omrörning och låt såsen sjuda ca 5 minuter. /Cilja 400 g fisk i tärningar, t ex lax eller sej. 4 dl kokosmjölk. 2 msk hackad dill
ValnötsbrödVitlöksbrödKnäckebrödTunnbrödKex/krutongerVitt bröd (ex baguette)Varma mackor från smörgåsjärnetSå varför inte pröva en fisksoppa med lax nästa gång, med potatis, ananas och sockerärtor gjord på kokosmjölk med smak av röd curry och ingefära eller en gräddig klassiker med massor av olika sorters fisk, grädde, dill och potatis samt lök
En av de tre rätterna är fisksoppan med lax och torskfilé. ☆ Häll i kokosmjölken och låt koka upp. ☆ 3 påsar lax- och torskfilétärningar, fryst 300g/påse ☆ 3 tetra/burkar kokosmjölk ☆ 1 gul lök ☆ 1/2 purjulök ☆ 3 medelstora palsternackor ☆ 2 morötter ☆ 2 stjälkar selleri ☆ Kokosolja ☆ Saften från en 1 ekologisk citron ☆ Havssalt ☆ Lite cayennepeppar ☆ 1 litet paket fryst dill ☆ 1 fiskbuljong. ☆ Häll i fisken och dillen och låt det koka upp i ca 5 min. 3 påsar lax- och torskfilétärningar, fryst 300g/påse ☆ 3 tetra/burkar kokosmjölk ☆ 1 gul lök ☆ 1/2 purjulök ☆ 3 medelstora palsternackor ☆ 2 morötter ☆ 2 stjälkar selleri ☆ Kokosolja ☆ Saften från en 1 ekologisk citron ☆ Havssalt ☆ Lite cayennepeppar ☆ 1 litet paket fryst dill ☆
Lägg i kokosmjölken och låt koka upp Skär fisken i tärningar och lägg i, låt det koka upp. Dill. Smaka av med dill och servera med en klick aoli om du vill
En klick creme fraiche med mycket fint hackad, lenrimmad lax eller räkor, samt finhackad dill och lime förhöjer IFD-värdet ytterligare, och några knäckesticks till är inte heller helt fel
Lax i ugn med matvete och kallsås. Tillsätt en påse wokgrönsaker eller skär egna (paprika, lök, broccoli, bambuskott, vattenkrasse, morot osv) tillsammans med en burk kokosmjölk, chili, sweet chilisås, soya, currypasta och eventuellt ingefära