Pressa över citronsaft och ha ner alla kryddorna. Lax i kokosmjölk. Tina laxen så den fortfarande har en fryst kärna och skär sedan laxfiléerna till tärningar
Lax- & brysselkålgratäng. Pressa i vitlök, riv över citronskal och ringla över citronolja. Blanda i lax och finhackad persilja och lägg över i ugnsform
Blanda kokosmjölk och citronsaft. Lax med ris och kokossåsSesamfrön ger laxen ett knaprigt täcke och tillsammans med ris och smakrik kokossås är detta en rätt som passar både i matlåda och till fest
Blanda kokosmjölk och citronsaft. Lax med ris och kokossåsSesamfrön ger laxen ett knaprigt täcke och tillsammans med ris och smakrik kokossås är detta en rätt som passar både i matlåda och till fest
Häll på kokosmjölken, låt stå och puttra och rör om då och då. Använder du färdigköpt currypaste är det speciellt bra att komplettera med ingefära, vitlök, schalottenlök, citrongräs, limeblad och koriander eftersom den ofta har en plattare smakpalett med mer hetta och sälta än aromatiska noter
lägg laxen i en ugnsform , salta lätt. Rörihop alla andra ingridienser o slå över laxen. 600 g färsk lax. 1 burk kokosmjölk. juice från 1/2 citron. 600 g färsk lax. 1 burk kokosmjölk. juice från 1/2 citron
Det fungerar fint med "Pinklax", den är viltfångad och brukar finnas i frysdisken. Ingredienser Lax och brysselkålslåda Receptet är för 2-3 portioner 500 gram laxfilé* 1 "påse" färsk brysselkål 2 st vitlöksklyftor 1 st citron Efter tycke & smak persilja Efter tycke & smak havssalt/himalayasalt Efter tycke & smak svartpeppar 1 dl kokosmjölk Efter tycke & smak olivolja *Tips
Vill ni inte äta soppan helt vegetarisk så serverar ni den med något tillbehör, vi hade citronmarinerad lättstekt lax men det går säkert bra med knaperstekt bacon eller något annat gott också