Gör så härFräs grönsakerna, utom bambuskott och haricots verts, i en gryta/wokpannaHäll över kokosmjölkLåt koka upp och puttra några minuterSmula i buljongtärningenSmaksätt med grön curry pastaSpäd ev med vatten eller mer kokosmjölkSmaka av med salt och ev mer grön curry pastaLägg med bambuskotten och låt koka tills allt börjar bli mjuktTillsätt haricots verts och rör omSmaka av innan fisken tillsättsLägg i laxkuberna, utan att röra omLåt koka uppDra sedan av grytan från värmen för att inte överkoka fisken Låt fisken gå klart i eftervärmen några minuter
Denna rätt kombinerar vi med en rejäl chorizogryta som är enkel att dubbla och en kanongod wok med lax, paprika, broccoli och bambuskott som får smak av lite chili och citrongräs i kokosmjölksås
Tillsätt kokosmjölk, fisksås och råsocker. Låt bambuskotten rinna av. Skär laxen i tärningar. Fräs paprika, bambuskott, lök, svamp och chili i lite matfett i en wok eller i en stor stekpanna tills vätskan har "kokat" in
Lax i ugn med matvete och kallsås. Tillsätt en påse wokgrönsaker eller skär egna (paprika, lök, broccoli, bambuskott, vattenkrasse, morot osv) tillsammans med en burk kokosmjölk, chili, sweet chilisås, soya, currypasta och eventuellt ingefära
Tillsätt kokosmjölk, mangochutney och currypasta. Tillsätt bambuskott och koka upp. Vardag igen, och efter att ha ätit rester, förvisso goda rester, i flera dagar smakade det riktigt bra idag med en laxgryta med asiatiska smaker till middag
Tillsätt kokosmjölk, fisksås och råsocker. Låt bambuskotten rinna av. Skär laxen i tärningar. Fräs paprika, bambuskott, lök, svamp och chili i lite matfett i en wok eller i en stor stekpanna tills vätskan har kokat in
Tillsätt kokosmjölk, fisksås och råsocker. Låt bambuskotten rinna av. Skär laxen i tärningar. Fräs paprika, bambuskott, lök, svamp och chili i lite matfett i en wok eller i en stor stekpanna tills vätskan har "kokat" in