eller röd kaviar. Idag blev det panerad lax med hemlagad romsås. Jag brukar aldrig panera laxbitar. Men jag hade kommit över några prisvärda laxfileer som låg i frysen och väntade på att bli tillagade
Blanda rom eller kaviar med cremefraiche eller gräddfil i en skål. Skölj sallad och lägg förslagsvis upp i en skål eller på stort fat tillsammans med laxen
rör ner dill och stenbitsrom/kaviar, smaka av med salt. Skär laxen i portionsbitar. Lägg i laxen och sjud i ca 10 minuter. 800 g laxfilé. 8 % ( eller lätt créme fraiche ). 3 msk stenbitsrom ( vanlig kaviar går också )
Tror att färsk dill är min favoritkrydda man kan ha den till så mycket, längtar redan efter julbordets gravade lax som man med fördel fullkomligt dränker i dill
Därför tänkte jag att det skulle passa utmärkt att göra en tunnbrödsklämma med lax. Nu har vi visserligen gjort mycket laxrätter på bloggen, men det går naturligtvis bra att avnjuta denna klämma med annan rökt fisk än lax
Garnera med skalade räkor, rullade laxskivor, kaviar, dill och gurka. 100 g kallrökt lax i småbitar. 0,5 dl lätt cremefraiche. 100-200 gr kallrökt lax. Rör ihop 0,5 dl lätt cremefraiche med 1 dl lättmajonäs och pensla/bred på och runt om bakelserna. 100 g kallrökt lax i småbitar. 0,5 dl lätt cremefraiche
Jag kommer som vanligt köra på klassiska nyårstillbör, det vill säga lax, blinier och kaviar. Häll av vattnet och blanda grönkålen med smör, cremefraiche samt salt och peppar