Låt potatisen gå i ugnen samtidigt med fisken tills laxen är klar. Blanda honung, ingefära, chili och saft från halva limen och pensla fisken med blandningen
När laxen är klar, ös vätskan som är kvar i formen över fisken för att få mer smak. Inte nog med att det är dyrt, dessutom måste man hålla koll på det här med tungmetaller och hållbart fiske
Sila gärna av buljongen som laxen kokat i, och använd det som bas till en god fisksoppa. Blanda med grädde av något slag, förstärk med ytterligare fisk- eller hummerfond, och sjud grönsaker och valfri fisk/skaldjur några minuter så får du en härlig soppa
Riv ingefära, vitlök och limeskal och fördela det jämnt över fisken. Fisken fastnar nämligen väldigt lätt på grillen, trots skinnet, och kan bli svår att flytta över när den är klar
Blanda kokosmjölk, currypasta, vitlök och ingefära i en skål. Detta är en form av gratäng, laxfileér som får puttra i en härlig sås gjord på grönsaker, kokosmjölk och röd curry
Nyttigt är det också eftersom det här verkligen är snabbvarianten där jag inte wokar nudlarna utan bara blandar de kokta/blötlagda nudlarna med färsk ingefära, vitlök och chili
Koka upp kokosmjölk med salt, chilipulver, finhackad vitlök och finhackad ingefära, tillsätt grönsaker (välj gärna andra grönsaker istället för ärtor och blomkål efter säsong) och koka halvmjuka