Sila såsen från löken och häll över i en ny gryta. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
Idag blev det en gryta vars ingredienser kan sammanfattas med lax, broccoli, rödlök, morot, röda linser, tomatpuré, honung, hummerfond, citronpeppar, créme fraiche och vatten
Hetta upp smör och olja i en gryta. Blanda crème fraiche, grädde, dill, senap, finrivet skal och saft från citronen samt smulad buljongtärning i en skål
En portion av grytan ger. Vispa ihop ajvar, crème fraiche, salt och peppar. 335 kcal22 g protein22,5 g fett10 g kolhydraterLax och grönsaker i krämig ajvar, 5 port500 g laxfilé1 gul lök200 g champinjoner1 msk smör300 g Ajvar Relish, mild2 dl lätt crème fraichesalt, svartpeppar200 g körsbärstomater50 g babyspenat1. Skär laxen i 2 cm stora bitar. Lägg försiktigt i laxen och låt allt småputtra tills laxen är genomstekt (ca 5 minuter). Lax och grönsaker i krämig ajvar, 5 port. 500 g laxfilé
Hacka löken och fräs i smör i en gryta. Häll i vatten, buljongtärning, creme fraiche och vin. ) Fick tips om en laxrätt hon själv inte hunnit att testa än, men som verkade så gott
Klicka ner crème fraichen med en matsked lite överallat i grytan och rör om försiktigt. Rör inte om i grytan utan ha den på låg värme och skaka den lite för att laxbitarna inte ska fastna på botten
Blanda samman grädde, senap, crème fraiche, vatten och äppelsaften i en gryta. En riktigt god och lättlagad fiskmiddag är vad vi har på gång här i Mårtenssons kök idag, en fiskgratäng där laxen har fått ett gott täcke av äpplen, ost och fänkål och en senapssås att simma runt i