(Jag tog ICAs getost, honung och rosmarin)Gör såhär. Vi äter lax väldigt ofta i våran familj. Ungarna älskar lax och det är så himla smidigt att tillaga
Perfekt till det mesta från lax och kyckling till karré och flankstek. Mosa getosten med lite grädde. Lägg rotfrukterna och kycklingen på en bädd av mathavre och klicka på getostcrèmen och servera
Igår lagade jag därför ett lax- och fetaostpaket och ett potatis-, kantarell-, ronamesco- och egenodlade morötter(yes, de som syns på bild ovan åkte ner i paketet)paket som placerades på grillen och jisses amalia så gott det blev
Testa lax eller rödspätta - det funkar lika bra. Istället för pesto funkar även bredbar getost, mixade morötter, hummus eller olivolja/nötkross superbra
Laxpaj med spenat och tomat. Fyllningen kanske inte är så nytänkande (förlåt jag är ledsen om klockorna stannar) med kombon rödbetor och getost, men så gott
På fredag lagar vi en lyxig fisksoppa, så köp hem lite lax och räkor i väntan på receptet. Jag trodde inte att det var möjligt att tröttna på pasta, getost, risotto och goda korvar, men jo, det kan man
Det rörde sig om getost, munsterost, parmesanost och stiltonost. Skala och hacka en morot i småbitar. MenyCreme NinonLaxtartar med vaniljsmakBlinier med tillbehörChévresnittarSnittar med hamburgerkött på en bädd av pepparrotscrémeAvocadomousse med räkorGratinerad hummerFlundra med ärtvisp och skummig champagnesåsOstbrickaÄpplegranitéAnanas i geléJordgubbsparfaitHallontryffelDryckChampagne Thiénot Brut, halvflaska, 149 kr på Viking LineChampagne Drappier Carte d`Or, halvflaska, 130 kr på Viking LineChampagne Pol Roger Brut Réserve, halvflaska, 199 kr på SystembolagetCrème NinonHäll 500 g gröna ärtor i en kastrull innehållande 8 dl vatten, 2 hönsbuljongtärningar och 0,5 dl torr sherry. Laxtartar med vaniljsmakFinhacka 400 g laxfilé och 150 g kallrökt lax. Servera med gräddfil, kalixrom, regnbågsrom (båda var suveränt goda), 300 g rökt lax i skivor, 1 finhackad rödlökSnittar med chévreChevretoast med honung4 st skivor rostbröd, bortskurna kanter och skuren i trekanter200 g chevreost, skuren i 1 cm tjocka skivorhonungtimjanSätt ugnen på 150 grader Celsius. 400 g laxfilé. 150 g kallrökt lax. 300 g rökt lax i skivor