Vänd ned laxen och vänta någon minut på att den går klart. 2 tärnade laxfiléer (salta och peppra)1-2 finhackade scharlottenlökar2 finhackade vitlöksklyftor1/2 hackad fänkål1 tunt skivad morot2 dl tärnad squash 1 broccoli, uppdelad i små buketter2,5 dl kokosmjölk2 tsk sambal oelek1 tsk fiskfondSalt och pepparKokosolja (neutral) Färsk dillHacka upp grönsakerna, tärna och krydda laxen. 2 tärnade laxfiléer. 1/2 hackad fänkål. 2 dl tärnad squash
Lägg lax i bitar, förvälld squash, purjolök och fänkål i formen. 400 g lax. 5 st squash. 5 st fänkål. Lägg vetemjöl och smör i bitar i matberedarens skål med kniven monterad
Skiva squash och fänkål tunt på mandolin eller med en kniv. Dela laxen i bitar. Varva sås, lasagneplattor, bitar av varmrökt lax och grönsaksfräs i en smord ugnsfast form
Jag har laddat upp med bland annat kallrökt lax, sparris och lite andra fräscha grönsaker, Västerbottenost, både smaksatt och naturell cream cheese, smördeg, skaldjur och lite annat
Istället för halloumi kan man såklart välja kyckling eller lax. Självklart kan man variera rätten genom att lägga till grönsaker som t ex gurka, fänkål, blomkål, broccoli, vitlöksstekt squash eller aubergine
Ansa och strimla fänkålen. Ansa och skär squashen i stavar. Skär laxen i kuber, ca 2x2 cm. Fräs lök, vitlök och fänkål i lite matfett tills löken är mjuk och glansig, ca 5-6 minuter. Lägg ner lax och squash i grytan och låt den sjuda på svag värme ca 5 minuter. 500 g laxfilé. 1 st squash. 1 st fänkål
Lägg lax i bitar, förvälld squash, purjolök och fänkål i formen. Förväll purjolök, squash och fänkål i mikron med några matskedar vatten, ca 4 minuter, på hög effekt. 400 g benfri varmrökt lax. 1/2 grön squash. 1/2 skivad fänkål