400 g lax, benfri och skinnfri. 11 fänkål. 11 tsk fänkålsfrön. 11 tsk kummin. 1Mortla fänkålsfrön, kummin och chilipulver. 1Skär laxen i fyra bitar och lägg en laxbit på varje foliebit. 1Skär fänkålen på längden i tunna skivor och lägg två skivor på laxen. 1Grilla laxknytena under lock på medelvärme i minst 20 minuter
Det är bland annat en kombinaton av fänkål, anis och kummin - och det är precis vad som ingår i Santa Marias Brödkryddor som ni kan hitta i kryddhyllan i nästan alla affärer
Apelsin, saffran, lax och fänkål. Gnid in laxen med blandningen. Saffransmarinerad fänkålssallad. Servera laxen med fänkålssalladen och pressad potatis (hoppas hoppas jag får en potatispress i julklapp
Gnid in laxbitarna med fänkål och koriander, salta och peppra. Sallad på kryddig lax och melon. Skölj skockhjärtan och lägg i matberedare med pressad vitlök, olivolja, kummin och citronskal
Lax. Mortla ihop kumminfrön, fänkålsfrön, chiliflakes, peppar, salt och socker i en mortel. Ringla lite olja över varje laxbit och gnid in kryddblandningen ordentligt på båda sidor