Ta upp laxen ur formen och rör ner dill och rom i såsen. Lägg laxbitarna i en smord ugnsform. 4 portionsbitar lax. 1 knippe dill, hackad. Häll såsen över laxen och tillaga i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Lägg tillbaka laxen i formen och servera med kokt ris och stekt, krispig broccoli 4 portioner. 4 portionsbitar lax. 1 knippe dill, hackad
Krydda laxen med citronpeppar, dill och finrivet citronskal. torkad dill. Dagen middag blev laxfilé som steks i ugnen på saltbädd, pressad potatis och en god kall romsås med räkor mmmmmmm så gott
Jag tänkte locka med ett bra recept på ännu en bufférätt - en italienskinspirerad laxfilé som bakas i ugnen med parmesan och som sedan dekoreras med smakrika, dillmarinerade räkor
snarare en något look-alike wannabie med lax. Ciron & dillsåsen. 4st 100g Laxbitar4msk Flytande smörHavssalt och vitpeppar från kvarnDill och citronsås. 2msk Smör4msk Gul lök, finhackad2dl Fiskbuljong2dl Grädde0,5dl Citronsaft, (saften av en pressad citron)1hg Dill, Finhackad3msk Maizena utrört i lite vattenHavssalt & vitpeppar från kvarnSlungad gurka. Mixa dillen med 0,5dl av grädden, rör ner i såsen, smaka av med lite salt & vitpeppar. Pensla laxen med lite smält smör, krydda med lite salt & peppar, ställ in mitt i ugnen på ca 150g i ca 15min till fisken blir klar och fast i köttet. 100g Lax. 1hg Dill
Till den kalla eller ljumna laxen som toppas med räkor och en parmesan- och citronvinägrett, serveras den kalla basilika- och spenatsåsen, smörslungade sockerärter, en krispig sallad och dillkokt nypotatis
Smörj en ugnsfast form med lite matfett. Här kommer ännu en enkel och god gratinerad lax med mumsig sås, denna gång smaksatt med vitt vin, dill och gräslök
salt, peppar, timjan, dill. Lägg laxbitarna titt ihop i mitten. Laxrulle. Om den börjar bli bränd upptill, sätt laxen längre ner i ugnen, växla till enbart undervärme och sänk temperaturen till 200°. 500-600g lax
Blanda grädde, fond och dill, och häll över fisken. potatis kokt eller pressad broccoli citron Ugn. Strö på ost och baka i ugn i ca 20 minuter. 300 g laxfilé. 3 msk hackad dill. 300 g laxfilé salt peppar 100 g kräftstjärtar i lag 1 dl matlagningsgrädde 1 msk hummerfond 3 msk hackad dill 0