Lite medelhavstema blev det även till eftermiddagen, efter medelshavsbrunschen, med inslag av en trevlig snabbfräst blandning av Sardeller, kapris, rödlök, färsk dill och olivolja som en varm ragu över laxen
t ex persilja eller dill. Servera laxen med paprikan, oliverna och riset. Strimla paprikan och stek den i en panna med 1 matsked olivolja i 5 minuter tills den mjuknat, tillsätt oliver. 600 g laxfilé. 1 röd paprika
lite färsk eller torkad dill till garnering. Jag valde att använda färskost med paprika, för jag tycker den passar så bra till lax, men du kan naturligtvis välja den smak som du tycker bäst om
Smaken blir lite som grillad paprika, mjuk och rund. Norsk lax på villovägar Som Du säkert känner till vid det här laget, så handlar jag mest närproducerad mat
Servera med Rucola, grön Paprika, Granatäppelkärnor och Dill. Festlax med Dillgräddsås. Dagens Laxrecept går i samma LCHF-stil som rätterna i Seniorboken
Tack vare täcket så behöver du inte göra någon sås till, men vill du så är vårt tips att röra ihop en vitlökssås på yoghurt som du blandar persilja och eller dill i, en skvätt olja och smaksätter med citron och salt