Grovhacka laxen. Finhacka gurka och gräslök. 50 g kallrökt lax. 1 bit gurka. 50 g kallrökt lax. 1 bit gurka. Hittar man crème fraîche i Italien, då måste man utnyttja tillfället
Men nu till receptet – idag gjorde vi en ganska enkel variant med rätt så billig ”topping”, men man kan ju göra den betydligt lyxigare (och dyrare) med tex parmaskinka, rökt lax och handskalade räkor på – välj själv
Hacka rödlöken mycket fint, halvera gurkan och skrapa ur kärnhuset med en sked. Riv skalet från limefrukten men bara det gröna ska med, blanda sedan allt med créme fraiche i en skål och smaka av med salt, grovmalen svartpeppar och tabasco
Blanda med cremefraichen i en skål. Riv gurkan, hacka rödlöken fint, smula fetaosten. Garnera med räkor, crabsticks i små bitar, rullar med lax samt klicka ut stenbitsrom
Vänd ner bulgur i grönsakerna och servera med lax och en klick crème fraiche. Enligt receptet skulle det serveras med en valnötskräm, men vi tog istället vanlig crème fraiche eftersom sambon inte tycker om valnötter och det blev jättegott