Broccoli. För att lyxa till det hela kan man strö över rostade hasselnötter eller mandel. Laxen. Krydda laxen med salt och peppar (och gärna lite örter eller dill)
Originalreceptet var med broccoli och broccolistjälk, men vårt kylskåp bjöd på blomkål istället. Hackad rostad mandel till fisk är ju ofta pricken över i
Jag hade även lite kokt broccoli kvar som även den fick slinka med. Här hade jag rester av ugnsbakad lax och några påsar ruccola och en ask cocktailtomater som behövde användas samt en bit parmesan
Laxpaj med romsås. Broccoli eller zucchini är också gott att ha i men det hade jag inte hemma nu. Vispa ett ägg och pensla rikligt över torskryggen och vänd ner torskryggen i mandelmjöl så det täcker alla sidor
Laxen får sällskap av kål och broccoli. Ugnsbakad lax med kål, mandlar och citronyoghurt. Vi försöker tänka på köksekonomin och använder även broccolistjälken
a rökt lax och broccoli men däremot ingen botten. Ett par skruttiga äpplen och en burk färdig vaniljsås, som hade stått öppnad i kylskåpet lite för länge, fick vara utgångspunkter till dessa äppelrutor
Lax med kokt potatis, kokt broccoli/ärtor och en ärtpesto eller en varm sås på iMAT, lime och dill. Svampomelett med en rejäl sallad på exempelvis avokado, bladspenat, broccoli, paprika, tomat och gurka
Lax. Quinoa- och broccoliris. Skär lax. Finhacka det yttersta av broccolin till ett smul. Lax. Bred blandningen över laxen och låt marinera i 15 min. Hetta upp lite kokosolja i en stekpanna och stek laxen i ca 2 min på varje sida. Sanna Livijn Wexell 600 g Laxfilé Fryst. 1 st Broccoli Färsk