Köp en varmrökt lax, koka lite färskpotatis, marinera lite spenat och lägg lite energi på en god kall sås till så har du en jättegod rätt att bjuda vännerna på
Grovhacka räkorna, hacka dillen och blanda med övriga ingredienser. Skär ett långt och djupt snitt längs laxfiléerna, var försiktig så inte du skär igenom filéerna (ner till skinnet)
Blanda mandel, dill och ost, lägg det på fisken. Garnera laxen med citronskivor, servera den med ugnsstekt eller kokt färskpotatis, sparris, citronsås och spenat
Färsk dill. Laxfilé på iPiniumplåtIpiniumplåtar (från iPiniums hemsida)Jag har haft förmånen att testa en plåt som kallas GSB (Grilla-Steka-Baka) från företaget iPinium
Vid servering strö över gräslök och servera med varmrökt lax och fräst bladspenat. bladspenat. Blanda potatis, rädisor, rödlök, dill, olja, vit balsamvinäger, salt och peppar i en skål
Skär laxen i bitar och lägg på en tallrik. Till-sätt dill och smaka av med salt och peppar. Torka av laxbitarna och stek dem i en stekpanna med matfett, ca 2 mi-nuter per sida. 300 g laxfilé. 200 g bladspenat. 1 msk hackad dill
Fyllning250 g bladspenat 2 klyfta vitlök, hackade 3 msk olivolja 200 g varmrökt lax 250 g ricotta salt peppar. Garnityr500 g räkor med skal 40 g svart stenbitsrom 0,5 citron 3 msk olivolja 30 g dill
Garnera med laxrosor och dill. Strimla laxen och rör ner i spenatblandningen. Lägg vetemjöl, grahamsmjöl, dill och smöret i bitar i skålen till matberedaren och mixa till en smulig massa