Lax beurre blanc recept

Catarinas lax med gräslökspotatismos, citron- beurre blanc och fänkål

Catarinas lax med gräslökspotatismos, citron- beurre blanc och fänkål

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 600 gram laxfilé(er) 1 krm salt , efter smak 1 krm svartpeppar , efter smak 1 msk smör , efter smak Gräslökspotatismos 700 gram potatis(ar) , mjölig 1 dl vispgrädde , 0. 75-1 dl 1 dl mjölk 50 gram smör 1 krm salt , efter smak 1 krm vitpeppar , efter smak 0,5 kruka(or) gräslök Citron-beurreblanc 1 st Schalottenlök(ar) 1 msk vitvinsvinäger 1 dl vitt matlagningsvin 5 st vitpepparkorn 200 gram smör 1 tsk citronsaft , 1-2 tsk 0,5 dl vispgrädde Tillbehör 1 st fänkål 1 msk smör 1 krm salt , efter smak 1 krm svartpeppar , efter smak Köp receptet Näringsvärde Kcal
Lax med grillad sparris

Lax med grillad sparris

Vi gjorde en mumsig beurreblanc, vilket ju är lite pyssligare. Lägg laxen i en smord ugnsfast form. Jag gillar när laxen är lite “sashimi-ig” det vill säga nästan rå i mitten
Pocherad lax med sparris och beurre blanc

Pocherad lax med sparris och beurre blanc

Denna härligt pocherade lax serveras med en smakrik smörsås, också kallad beurreblanc. Dela laxen (om du inte köpt färdiga bitar) i fyra lika stora bitar
Rökta laxrullader med beurre blanc sås

Rökta laxrullader med beurre blanc sås

Skala räkorna, grov hacka den färska laxen. Beurreblanc. Lägg färsk lax och räkor i en bunke. Lägg smet på de rökta laxskivorna och rulla ihop
Hel laxsida

Hel laxsida

Förslag på goda såser till laxen är beurreblanc, fetaostkräm, romsås eller limesås. Lax, avokado och fetaostkrämVi köper ofta en hel laxsida när de säljs lite billigare

Ordlista för matglada

Lax, korv och rökt skinka passar att bräcka. Beurreblanc – En ljus smörssås som passar till nästan all sorts fisk

Matinspo: mars 15

~ Lågtempad lax, fluffig majjo, buljong & smörstekt grönkål samt körsbärstomater. ~ Färsk torsk på salladsbädd, beurreblanc sås & baconströssel samt kapris

Pocherad lax med sparris och beurre blanc

Denna härligt pocherade lax serveras med en smakrik smörsås, också kallad beurreblanc. Dela laxen (om du inte köpt färdiga bitar) i fyra lika stora bitar

Lax med specialsås

Men så tycker jag så mycket om beurreblanc, som är en smörsås baserad på schalottenlök som frästs i smör och kokat in med vitt vin

Torskrygg lättrimmad med ljuvlig lins- och rotfruktsragu

Andra alternativ är med lax,  kycklingbröst eller en bit gott kött. Det kan också vara gott att servera med några vackra klickar av beurreblanc (fransk vitvinssås med shalottenlök som reds bara med smör)