Igår gjorde jag o Johan en skitgod vegetarisk lasange. Ingredienser2 morötter2 zucchini2 gula lökar2 vitlöksklyftor0,5 chilipeppar eller annat med hetta1 msk olja1 brk krossade tomater2,5 dl creme fraiche (eller andra alternativ)2 tsk salt0,5 tsk sockernymalen svartpepparblad från en kruka basilika250 g frusen bladspenat, tinad200 g fetaost9 lasagneplattor100 g riven ost, smakrik. Gör såhär1) Skala och skär morötterna och zucchinin i halvmånar (alternativt mindre bitar om zucchinin e stor)2) Hacka löken, vitlöken och chilin. 5) Smaka av och justera framför allt chilimängden. 0,5 chilipeppar eller annat med hetta
Väl hemma lagade vi en riktigt god vegetarisk lasange som vi bjöd mina föräldrar på. Häll även i krossade tomater och låt puttra tills det är dags att lägga lasangen
Bryner löken och köttet och sedan i med chili och paprika. Till vänster vanlig lasange och till höger vegetarisk, det går jättebra att dela en form med en stadigt vikt folievägg
- örtsalt, peppar, chili. LCHF Lasange. Häll över krossade tomater och sambal oelek på färsen, blanda och låt det puttra ihop med grädden och örtsalt/peppar/chili och örterna
- Så på med ytterligare ett lager lasangeplattor. Persoligen tycker jag denna lasange är mycket godare än med vanlig köttfärssås som var det vi hade från början när jag konstruerade denna grekiskinspirerade lasange