Lasagne recept

17 Spara
Klassisk lasagne

Klassisk lasagne

Bygg din lasagne genom att lägga bechamel i botten, sedan pastaplattor, sedan köttfärssås. Grädda i ugnen i 35 minuter tills lasagnen har fått fin färg
22 Spara
Smarrig och krämig lasagne

Smarrig och krämig lasagne

Varva köttfärsåsen, lasagneplattor och bechamelsåsen i en smord djup ugnsform. Häll ett lite tjockare lager bechamelsås, (tillsätt mjölken om du vill ha en ännu krämigare lasagne, använd då en kniv och stick ner längs kanterna för att mjölken ska rinna ner lite) och strö sedan riven parmesan överst
18 Spara
Kräftlasagne

Kräftlasagne

Här kommer ett recept på en kräftlasagne som jag fick första gången på tjejfest hos Lotta N. Kräftlasagne1 purjolök250 g ricottaost250 g chilikeso2 brk kräftstjärtar9 färska lasagneplattor200 g rimmad lax1/2 dl riven parmesanSås
5 Spara
Lyxlasagne

Lyxlasagne

Lyxlasagne, minst 8 portioner (2 st mindre formar som den på bilden, eller 1 stor). Lyxlasagne, minst 8 portioner (2 st mindre formar som den på bilden, eller 1 stor)
4 Spara
Lammfärslasagne med rödbetor

Lammfärslasagne med rödbetor

Lammfärslasagne med rödbetor 2 vitlöksklyftor 1 stor gul lök 1 msk olivolja 500 g lammfärs 1 msk torkad rosmarin 200 g - 250 g skalade rödbetor, grovrivna 1,5 msk balsamvinäger salt och svartpeppar 1 msk koncentrerad kalvfond 150 g chévre 1 paket färska pastaplattor 1 dl riven parmesan Bechamelsås
1 Spara
Chorizolasagne

Chorizolasagne

Nicklas Kokbok har funnit på nätet i 19 år och som en del läsare vet så låg kokboken i vila i nästan fem år innan jag tog tag i den igen i slutet av 2013
0 Spara
Lammlasagne

Lammlasagne

Skala och skär morot, lök och selleri i små tärningar. Kärna ur och finhacka chilin, skala och skiva vitlöken tunt
9 Spara
Auberginelasagne

Auberginelasagne

I brevet fanns ett recept på "GI-auberginelasagne" som verkade väldigt lockande. Auberginelasagne1 auberginesaltsmör (till stekpannan)400 g köttfärs400 g krossade tomater2 msk tomatpuré2 dl grädde1 tsk oregano1 tsk timjan2 vitlöksklyftorsalt peppar300 g ricotta1½ dl parmesan2 dl grädde (att hälla över)riven ostSkiva auberginen i ca
Sökförslag och sidor