Lapskojs recept

20 Spara
Lapskojs

Lapskojs

Koka fläskläggen med lök och morötter, samt 6-7 kryddpepparkorn och lagerbladen i ca 1,5-2 timmar, skumma av i början. Rensa av köttet och lägg i en matberedare med en del av den kokta löken och 1/2 rå lök samt 1/2 matsked malen kryddpeppar och lite buljong och mixa ner till en smet och blanda ner i moset. 2 ½ gul lök
13 Spara
Lapskojs

Lapskojs

)Koka potatisen mjuk häll bort vattnet och tillsätt en stor klick med smör, späd med grädde eller mjölk, krydda med salt och vitpeppar
9 Spara
Lapskojs

Lapskojs

Häll buljongen över köttet och tillsätt potatisen och grönsakerna. Rör så lite som möjligt i grytan men se upp så att lapskojsen inte bränner sig fast i bottnen
7 Spara
Lapskojs

Lapskojs

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka (ca 15 min, känn med en sticka)
0 Spara
Lapskojs

Lapskojs

Lapskojs. 4 port. 12-14 medelstora potatisar. gräddmjölkmargarinsaltpeppar1 burk salta bitenSkala potatisen och skär dom i lite mindre bitar
9 Spara
Lapskojs

Lapskojs

1. Skala potatisen och skär i tärningar. Koka potatis och kött i spadet från Salta biten tillsammans med kryddorna i 15-20 minuter så att potatisen blir mjuk
0 Spara
Lapskojs

Lapskojs

Lapskojs passar jättebra till både de minsta barnen och de som är lite större. Äkta husman. Roligt att säga, gott att äta
6 Spara

Lapskojs

Skala potatisen och skär i tärningar. Koka potatis och kött i spadet från salta biten tillsammans med kryddorna i 15-20 minuter
4 Spara

Finsk lapskojs

Skala och dela potatis, kålrot, morot, palsternacka, rotselleri och lök. Spara knappt halva löken. Sätt resten i en kastrull, tillsätt vatten och koka ca 30-40 min, tills allt är ordentligt mjukt
4 Spara

Lapskojs

Lapskojs - potatismos med strimlat rimmat nötkött och lite färsk persilja. När jag var äldre hände det att jag köpte färdig lapskojs i sådan där plastkorv som inte verkar finns kvar längre
4 Spara

Labskovs

Blanchera grytbitarna någon minut och skölj dem väl i kallt vatten. Lägg smör i en järngryta och varva tjockt (¾ cm) skivad potatis och kött i grytan
Sökförslag och sidor