Lapskojs recept

13 Spara
Lapskojs

Lapskojs

)Koka potatisen mjuk häll bort vattnet och tillsätt en stor klick med smör, späd med grädde eller mjölk, krydda med salt och vitpeppar
9 Spara
Lapskojs

Lapskojs

Häll buljongen över köttet och tillsätt potatisen och grönsakerna. Rör så lite som möjligt i grytan men se upp så att lapskojsen inte bränner sig fast i bottnen
20 Spara
Lapskojs

Lapskojs

Koka fläskläggen med lök och morötter, samt 6-7 kryddpepparkorn och lagerbladen i ca 1,5-2 timmar, skumma av i början
14 Spara
Lapskojs

Lapskojs

Lapskojs. 4 port. 12-14 medelstora potatisar. gräddmjölkmargarinsaltpeppar1 burk salta bitenSkala potatisen och skär dom i lite mindre bitar
7 Spara
Lapskojs

Lapskojs

Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka (ca 15 min, känn med en sticka)
9 Spara
Lapskojs

Lapskojs

1. Skala potatisen och skär i tärningar. Koka potatis och kött i spadet från Salta biten tillsammans med kryddorna i 15-20 minuter så att potatisen blir mjuk
0 Spara
Lapskojs

Lapskojs

Lapskojs passar jättebra till både de minsta barnen och de som är lite större. Äkta husman. Roligt att säga, gott att äta
2 Spara
11 November Björn

11 November Björn

lapskojs på salta biten var det någon som tyckte att jag skulle göra också. Men jag tar alla tips på allvar, och lovar att göra riktig lapskojs, från grunden
6 Spara

Lapskojs

Skala potatisen och skär i tärningar. Koka potatis och kött i spadet från salta biten tillsammans med kryddorna i 15-20 minuter
4 Spara

Finsk lapskojs

Skala och dela potatis, kålrot, morot, palsternacka, rotselleri och lök. Spara knappt halva löken. Sätt resten i en kastrull, tillsätt vatten och koka ca 30-40 min, tills allt är ordentligt mjukt
4 Spara

Lapskojs

Lapskojs - potatismos med strimlat rimmat nötkött och lite färsk persilja. När jag var äldre hände det att jag köpte färdig lapskojs i sådan där plastkorv som inte verkar finns kvar längre
4 Spara

Labskovs

Blanchera grytbitarna någon minut och skölj dem väl i kallt vatten. Lägg smör i en järngryta och varva tjockt (¾ cm) skivad potatis och kött i grytan
Sökförslag och sidor