Blanda rapsolja och pressad vitlök att pensla bröden med. Smula ner jästen i en bunke tillsammans med vattnet som ska vara fingervarmt så att jästen löser upp sig
Äntligen har jag fått ändan ur vagnen och fixat Langos, som jag längtat. Servera med gräddfil/creme fraiche blandat med pressad vitlök samt hackad rödlök, riven ost & rom
Crème fraîche smaksatt medvitlök, salt och peppar. När jag var liten fanns det en restaurang i Mariehamn som hette Ciao Ciao Tropical, där åt jag nästan alltid langosmed räkor
1 stor klyfta vitlök. Langosbröd1,5 kokt potatis 25 g jäst 3 dl ljummet vatten 1 tsk salt 7 dl vetemjöl special 1 l frityrolja 1 dl vetemjöl special, till utbakning. Vitlöksolja1 stor klyfta vitlök 1 dl matolja 1 tsk salt
Creame fraiche blandat med pressad vitlök efter smak och tycke. För några veckor sedan var vi hemma hos min kompis Jenny med familj och då bjöd de på Langos
Den Ungerska Langosen är en populär maträtt som har funnits sen urminnes tider och på orginalet i Ungern så toppar man bröden med smält smör, vitlök och riven ost, låter jättegott det med men vi valde att ha räkor, sikrom, lök och creme fraich, sen finns det lika många toppingar på Langos som det finns pizzatoppingar, huvudsaken är att man tycker det blir gott
Tacka vet jag min hemmagjorda Langos, testa den ni med. Idag blev det langos igen, som jag längtat. Servera med gräddfil/creme fraiche blandat med pressad vitlök samt hackad rödlök, riven ost & rom
Smöra medvitlöks smör, bred ut cream fresh & lägg på rödlöken, räkorna & toppa med rom. Smöra medvitlöks smör, bred ut cream fresh & lägg på rödlöken, räkorna & toppa med rom
Vitlöksolja. Frasigaste Langosmed löjrom, räkor och Västerbottensost hittar ni här och nu. Det här var första gången jag gjorde langos och då ville jag ha det allra bästa på, och helst champagne till, men det blev det inte
Servera med gräddfil/creme fraiche blandat med pressad vitlök samt hackad rödlök, riven ost & rom. För det första var det busenkelt att laga, och för det andra så var smaken helt identisk med de man får köpt på marknaderna
Varför inte äta langos Till helgen. Langos är väldigt gott och enkel att göra. Här kommer ett recept till 18 stora langos. Gräddfilsås ( 2 dl gräddfil + 1 dl creme fraiche), pressa i lite vitlök och salt i gräddfilssåsen. Dela och kavla i cirka ut degen i cirka 15 mindre langos bitar. lägg langosen på hushållspapper så är det inte lika mycke olja på dom 50 gram jäst