Lammytterfilémed potatisgratäng och rosmarinrödvinsky. Eftersom det bara var lilla familjen som skulle äta lamm denna påsk så kändes en lammstek alldeles för stor så jag köpte några finfina lammytterfiléer och gjorde potatisgratäng till
Skala morötterna och lägg dem i en ugnsfast form. Garnera med något grönt som finns tillhands. 6-8 hg Lammytterfilé. 12 morötter. Ställ in i ugn ihop medmorötterna 5-10 minuter. Lägg upp på tallrik 3 morötter ovanpå 4 bitar lammytterfilé, intill en bit potatisterrin och servera Lars-Eriks specialsås (eller annan efter tycke och smak) i separat liten såsskål på tallriken. 6-8 hg Lammytterfilé. 12 morötter Lars-Eriks Specialsås se under Lars-Erik Experimenterar
Smörj en ugnssäker form och varva rotfrukterna med osten, salt och peppar. Vispa ur stekpannan med vinäger och socker samt lite vatten till en simmig sky
Smörj en ugnssäker form och varva rotfrukterna med osten, salt och peppar. Vispa ur stekpannan med vinäger och socker samt lite vatten till en simmig sky
Ekologisk lammytterfilé hade han fått tag på. En vinmakare från en av Alsaces äldsta vinproducenter/familjer ska berätta om sin uppfattning om vin och inspirera oss med goda viner som de producerar
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Till exempel sockerärtor, sticklök, späda morötter, rädisor och polkabetor. Lammytterfilémed jordärtskockspuré, sauterade primörer, syrad lök och rödvinssås
Krydda med salt och svartpeppar. Klä en avlång brödform med papper. Sila såsen och smaka av med lite kryddor och red med maizenamjöl utrört i lite vatten