Lammytterfilé kött recept

Grillad lammytterfilé med kantarellsås

Grillad lammytterfilé med kantarellsås

Skär köttet diagonalt och lägg upp det på en såsspegel. Pensla köttet med smält smör och grilla runt om i en het grillpanna, ca 8 minuter. Lägg köttet i folie och låt det vila i 10 minuter. 1 st lammytterfilé
Lammytterfilé med potatisgratäng och rödvinssås.

Lammytterfilé med potatisgratäng och rödvinssås.

Pensla glazen på köttet. Påskdagstraditionen att äta lammstek ersattes i år av lammfilé. Är man bara två till middag är det en god ersättning som ju också går bra att tillaga till fler
Lammytterfilé med potatisbakelse

Lammytterfilé med potatisbakelse

Putsa köttet och krydda det väl runt om med rosmarin, salt och peppar. Bryn köttet runt om i en stekpanna med smör
Lammytterfilé med gremolata och mos på potatis och blomkål!

Lammytterfilé med gremolata och mos på potatis och blomkål!

Lammytterfilé är ett jättegott kött som passar bra med vitlök och citron. 700 gram lammytterfilé. Hacka ihop persilja, citron, vitlök, salt och peppar, dela köttet i 8 bitar och klappa in kryddblandningen, stek köttet i olivolja. 700 gram lammytterfilé
Lammytterfile

Lammytterfile

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 600 g Lammytterfiléer 1 st Vitlöksklyfta 1 tsk Rosmarin 1 tsk Timjan 2 krm Nymald svartpeppar salt Skysås steksky från köttet 2 dl vatten (kokande) 1 dl Rödvin salt och peppar 1 msk Konc oxfond (eventuellt) maizena, majsstärkelse
Lammytterfilé med örtdressing.

Lammytterfilé med örtdressing.

Ibland när man beställer lamm utomlands kan man känna en tydlig ullsmak, om det beror på att köttet är felbehandlat eller om djuret är för gammalt kan jag inte svara på
Lammytterfilé med chevregratäng till Påsk!

Lammytterfilé med chevregratäng till Påsk!

Bryn köttet snabbt i het panna med två kvistar rosmarin. Jag har i alla fall fyllt kyl och frys med massa gott från Mathem som vanligt och i fredags så gjorde jag en sådan god lammytterfilé – så mör och god och detta kommer jag göra många gånger till
Gravad lammytterfilé

Gravad lammytterfilé

Blanda socker, salt, peppar , timjan och rosmarin, gnid in köttet och lägg i dubbla plastpåsar. Tag upp köttet och torka av det, lägg i ny fryspåse och frys in över natten eller längre