Lammytterfilé med potatisgratäng och rosmarinrödvinsky. Eftersom det bara var lilla familjen som skulle äta lamm denna påsk så kändes en lammstek alldeles för stor så jag köpte några finfina lammytterfiléer och gjorde potatisgratäng till
Vi gjorde även ett citron- och timjanssmör som vi serverade till köttet. Lammytterfilé, ugnsrostade rotfrukter, honungsglaserade rödbetor och en getoströra blev påskaftonens middag
Lammytterfilé är ett jättegott kött som passar bra med vitlök och citron. Lite citronsaft. 700 gram lammytterfilé. Rivet skal av 1 citron. Hacka ihop persilja, citron, vitlök, salt och peppar, dela köttet i 8 bitar och klappa in kryddblandningen, stek köttet i olivolja. 700 gram lammytterfilé. Rivet skal av 1 citron Lite citronsaft
Påfyllt av färska kryddor, lime, citron och andra grönsaker och frukt. Jag har i alla fall fyllt kyl och frys med massa gott från Mathem som vanligt och i fredags så gjorde jag en sådan god lammytterfilé – så mör och god och detta kommer jag göra många gånger till
Lägg köttet i marinaden, lägg rosmarin och skivad citron på. Vill man ha lite mindre kolhydrater så går det alldeles utmärkt med en god brocolligratäng 2 st mörade lammytterfiléer. 1 st citron
rivet skal från en citron. Tillsätt citron plus rejält med salt och svartpeppar. Lammfilé eller lammytterfilé 600-800 gram för 4-6 personer. ca 1/2 tsk citronsaft. 8-10 vitlöksklyftor rivet skal från en citron. ca 1/2 tsk citronsaft
1 kg lammytterfilé. 1 1/2 msk saft av citron. skal från 1/2 citron i tunna remsor. 10 port 1 kg lammytterfilé. 1 1/2 msk saft av citron. skal från 1/2 citron i tunna remsor