Lammstek i ugn låg temperatur recept

16 Spara
Lamm och Bordeaux

Lamm och Bordeaux

Det här lammet slaktades dagen innan jag kom på besök och det blev en ganska känslomässig lammstek den här påsken
11 Spara
Långkokt grytstek i Wonderbag

Långkokt grytstek i Wonderbag

Köttet var mycket smakrikt och mört, lite mustigare i smaken än en lammstek. Mätmetoder och temperaturer är skrivna för både amerikanska och europeiska mått i mina kokböcker, så de är väldigt enkla att använda runt hela världen, för den som förstår engelska
4 Spara
Påskmiddag

Påskmiddag

Denna lammstek serverades med rostade rotfrukter i ugnen. Mamma hade köpt en lammstekGårdsbutik Thuresson som marinerades över natten i rosmarin, bladpersilja, vitlök och citron
2 Spara
Ålandslamm och citrondessert

Ålandslamm och citrondessert

Senaste lammsteken hade min svärmor fått direkt från en vän på Gotland. Och om jag inte missminner mig körde jag i garam masala i ugnsformen också
14 Spara
Helstekt lammstek med benet kvar

Helstekt lammstek med benet kvar

Att köra en stek i ugn med benet kvar på låg temperatur under lång tid kan bli kanongott. Under tiden skar vi rotfrukter i bitar som vi sedan rostade i ugnen på en plåt över steken
0 Spara
Dekonstruerad lammstek

Dekonstruerad lammstek

Kom dock ihåg att ugnsstekningenlåg temperatur tar bortåt en timme. Lägg bitarna därefter i en ugnsfast form
0 Spara
Gremolata

Gremolata

Hacka persiljan riktigt fint. Riv citronskalet och vitlöken. Tillsätt olivoljan och blanda. 15min. Recept. Anna Stefansson
3 Spara

Underbar lammstek

Lägg bitarna i en ugnsfast form. Maken lärde sig det här på en matlagningskurs hos en av Sveriges toppkockar, Adam Dahlberg, som då låg i träning till mästerskapet i matlagning Bocuse d’Or där han sedan kom på en fantastisk andra plats
0 Spara

Lamminspiration: 4 rätter med lamm

Under två veckors tid åt vi  grillad lammstek, ugnstekt lammstek med ben, lammribs och lammragu. Först den grillade lammsteken som grillades med några rejäla kvistar lavendel instukna och serverade sedan med en blomkålspuré och en brunsås med blåbär och getost i