Lammrulle recept

Lammrulle rökt med äppelved

Lammrulle rökt med äppelved

Dag 1. Putsa bort överflödigt fett och hinnor från lammsidan (lite fett kan du lämna, för mycket är osmakligt för många)
Färsfylld lammrulle

Färsfylld lammrulle

Be att få bringan urbenad i affären. Lägg ut köttet på arbetsbordet och krydda det lätt med lite salt och peppar
Platt kött blir fylld rulle

Platt kött blir fylld rulle

Här kommer mitt recept på lammrulle av tunnbringa fylld med bacon, vitlökssmör och örter. När vi fick hem vårt lammkött i höstas fick vi en styckningsdetalj som vi inte fått tidigare år, nämligen en så kallad lammtunnbringa
Lammrulle på slaksida med blomkålspuré och rotsaker

Lammrulle på slaksida med blomkålspuré och rotsaker

Lammrulle med rotsaker. Har länge funderat på vad jag skall göra av slaksidan på lammet. Vi har de senaste åren alltid haft lamm hemma som kommer från min bror, men antingen har jag malt ner den, eller så har jag gjort något misslyckat
Saltad lammrulle

Saltad lammrulle

RIMMAD LAMMRULLERimmadlammrulleDetta är ett gammalt danskt slaktarrecept.  När jag köper ett helt lamm på hösten ber jag att få bringan hel ( alltså inte knäckt )
Fylld lammrulle

Fylld lammrulle

Sätt ugnen på 200°. Lägg lammsteken på skärbräde med köttsidan uppåt. Bred ut ett lager mjukt smör och 2-3 pressade vitlöksklyftor och hackade kryddor
Lammrulle

Lammrulle

Lammrullen håller sig ca 1 vecka i kylskåp. (Gotland)1. Börja med att ta bort revbenen. Lägg bringan med köttsidan upp ochskär med en vass kniv tätt intill benen genom den övre hinnan så attbenen kan brytas loss

Fylld lammrulle

Sätt ugnen på 200°. Lägg lammsteken på skärbräde med köttsidan uppåt. Bred ut ett lager mjukt smör och 2-3 pressade vitlöksklyftor och hackade kryddor

Stora flängardagen

Jag ska koka revbensspjäll, göra lammrulle och kanske baka fröknäcke. Imorse efter frukost for jag till Sundsvall

Lammrulle

Rullen görs av tunnbringa med slaksidan kvar. Den kan antingen ugnsbakas i foliepaket eller kokas i saltat vatten

Färsfylld lammrulle

1.  Be att få bringan urbenad i affären. Lägg ut köttet på arbetsbordet och krydda det lätt med lite salt och peppar

Lammrulle

Äppelpesto. Kärna ur och skär äpplet i mindre bitar. Mixa äppelbitar, nötter, parmesanost och ruccolasallad i mixer eller matberedare

Färserad Lammrulle

// Färserad Lammrulleca 1 kg urbenad lammbringasalt, pepparsmör till stekningFyllning250 g lammfärs eller fläskfärs1 ägg2 krossade vitlöksklyftor1 bunt hackad purjolök1 tsk torkad dragonSås3 dl grönsaksbuljong2 krossade vitlöksklyftor2 dl vispgrädde1 dl finhackad persilja1 tsk maizenamjölServeras med Råstekt potatis, stekta champinjoner. Smält 2 msk smör i en ugnfast form och lägg i lammrullen och pensla med smöret

Lammrullad

Skala och kärna ur äpplena och riv dem grovt. Lägg i en handduk och pressa ur vätskan. Blanda i en skål med crème fraiche, finhackad chili och basilika, pinjenötter, pressad vitlök och lite limesaft